2018-02-10 10:35:35• hírek • Bede Emőke

Fiatal fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás

Péntek délután egy fiatal, ám annál tehetségesebb fotóművész, Farkas Alexandra önálló kiállítását nyitották meg a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.

Farkas Alexandra eddigi munkásságát Rudareanu Cristian, az Északi Színház román tagozatának egyik rendezője méltatta. Beszédében először Alexandra pályájának alakulásával, majd önálló stílusával ismertette meg a hallgatóságot. Az 1997-ben született lány korán megismerkedett a fotózással: 14 évesen vett először kezébe fényképezőgépet, ezt követően pedig igazi szenvedélyévé vált a pillanatok lencse segítségével történő rögzítése.
 

Eddigi munkái között túlnyomó többségében fekete-fehér alkotásokat és portréfotókat találunk. Alexandra elmondása szerint ez a két technika a legalkalmasabb arra, hogy az emberből és érzéseiből olyan rejtett dolgokat mutasson meg, melyek más fényképeken a háttérben maradnak.
 

Első önálló kiállítását 2017 decemberében nyitotta meg Nagykárolyban, azonban nem ez volt az első alkalom, hogy munkáit a nagyközönség elé tárta. Több csoportos kiállításon is lehetett már látni alkotásait, melyek tulajdonképpen az összes nagyobb erdélyi várost bejárták már. A péntek délutáni megnyitóval pedig már a második önálló bemutatóját is maga mögött tudhatja az ifjú alkotó.
 

Az Insight címet viselő kiállítás február 9-től március 7-ig lesz látható a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A belépés ez alkalommal is ingyenes.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: